سلامت دهان در بارداری؛ نبود آن خطرناک است
ویلیام واتن، استاد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه A&M تکزاس گفت: "سلامت دهان مادر بر سلامت عمومی خود و فرزندش تاثیر دارد. زنان در آستانه مادرشدن باید بر کنترل پلاک های دندانی و محدود کردن مصرف مواد خوراکی پرنشاسته و قندی توجه بیشتری داشته باشند."
عامل پوسیدگی دندان؛ در افراد سیگاری درصد بیشتری دارد
پژوهشگران مرکز پزشکی لانگان در نیویورک ترکیب حدود 600 باکتری در دهان (میکروبیوم دهانی) بیش از یک هزار و 200 آمریکایی را که 50 سال به بالا سن داشتند، آنالیز کردند و دریافتند گونه های استرپتوکوک که به پوسیدگی دندان کمک می کنند، در افراد سیگاری 10 درصد بیشتر از غیرسیگاری ها است.
عدم بهداشت دهان؛ تاثیر نامطلوب برسلامت بدن دارد
عدم مراجعه کافی به دندانپزشک همراه با مراقبت نکردن از دندانها تنها ظاهر ناخوشایند دهان را دنبال ندارد بلکه تاثیر نامطلوبی بر وضعیت کلی سلامت بدن میگذارد. مطالعات انجام شده حاکی از آن است که بیش از 90 درصد بیماریهای سیستمیک که بسیاری از اعضای بدن را درگیر میکنند علائم خود را در دهان نشان میدهند که شامل خونریزی، ورم لثه، زخمهای دهان و خشکی آن میشود.
وجود خون در بزاق؛ لثه سالم هرگز خونریزی نمیکند
بافت سالم لثه خونریزی نمی کند مگر این که شما بیش از حد تهاجمی مسواک بزنید. خونریزی یا تورم لثه می تواند نشانه ابتلا به بیماری های پریودنتال یا بیماری لثه باشد. این نشان می دهد که مقدار قابل توجهی از باکتری های موجود در دهان شما باعث التهاب در لثه ها شده اند.
تنفس دهانی؛ پوسیدگی دندانها را افزایش میدهد
محققان معتقدند که علت آسیب دیدن دندان ها این است که نفس کشیدن از راه دهان، باعث خشک شدن دهان می شود و اثر محافظتی بزاق را در کشتن باکتری موثر در اسیدی شدن دهان از بین می برد. با توجه به افزایش سطح اسید در شب ها، خوابیدن با دهان باز و تنفس از راه دهان هنگام خواب موجب فرسایس و پوسیدگی دندان می شود.
سرطان دهان؛ با غذا و نوشیدنی داغ افزایش مییابد
دکتر حمید زارع رئیس اداره بیماریهای غیرواگیر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: استفاده از غذاها و نوشیدنیهای خیلی داغ، احتمال خطر سرطانهای حفره دهان، مری و حلق را بالا میبرد.
عارضههای زبان؛ ممکن است با بهداشت دهان مرتبط باشد
سایت مدیکال دیلی به بررسی برخی از عارضههای نادر و علائم آنها که ممکن است زبان به آن دچار شود، پرداخته است: فاکتورهای خطرزای بروز بیماری زبان میتواند عدم رعایت بهداشت دهان، مصرف مواد دخانی، مصرف زیاد قهوه، استفاده از آنتی بیوتیک و تشنه ماندن باشند.
از عوامل ابتلا به سرطان؛ عدم رعایت بهداشت دهان است
دکتر ناصر پارسا عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان گفت: رعایت نکردن بهداشت دهان، مصرف برخی داروها و افزایش امید به زندگی و در نتیجه حرکت به سمت سالمندی و عفونت های مزمن همچون هپاتیت و باکتری اچ. پیلوری از عوامل ابتلا به سرطان محسوب می شوند.
تغییر رنگ و یا توده سفید در مخاط دهان؛ میتواند مهم باشد
برخی سرطان ها علایم اولیه ای ندارند و زمانی بروز می کنند که بیماری پیشرفت کرده است و درمان با مشکل مواجه می شود. ولی علایم مهمی وجود دارند که می توانند نشانه ای از بیماری باشند. محققان معتقدند که این نشانه ها نباید نادیده گرفته شوند و در صورت بروز ، باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه شود. تغییر رنگ زبان و مشاهده توده های سفید رنگ روی زبان و در دهان یکی از این علایم است.
کلسیم و منیزیم؛ از عناصر مهم در تشکیل دندانهاست
کلسیم برای تمامی سلول های بدن لازم و ضروری است و از اجزاء اصلی استخوان و دندان می باشد که برای سلامتی آن ها خصوصاً در دوران های رشد، لازم و ضروری است.
علایم دهانی ایدز؛ را دندانپزشکان باید بدانند
دکتر ابراهیم امین صالحی رئیس انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ایران با اشاره به چگونگی دندانپزشکی بیماران دچار ایدز گفت: در صورتیکه دندانپزشکان اطلاعات لازم در رابطه با تظاهرات دهانی بیماری ایدز داشته باشند میتوانند در شناسایی زودرس این بیماری نقش مهمی را ایفا کنند.
مبتلایان به دیابت؛ باید منظم تحت نظر دندانپزشک باشند
محققان دانشگاه دوک واقع در دورهام ایالت کارولینای شمالی در مطالعات اخیر خود دریافتند که علاوه بر بروز مشکلات بینایی و قطع عضو در افراد مبتلا به دیابت، خرابی دندان ها هم از عوارض دیگر این بیماری است. تحقیق جدید نشان می دهد که افراد دیابتی به طور میانگین دوبرابر افراد فاقد این بیماری دندان هایشان در معرض پوسیدگی قرار دارد.
مراقبت از دندانها؛ باید زمان ویژه در روز اختصاص داد
استفاده از نخ دندان، بخشی اساسی در حفظ سلامت دندان است. توصیه میشود که دست کم یک بار در روز نخ دندان بکشید تا به زدودن پلاکهای میکروبی از نواحی میان دندانهایتان که مسواک به آنها نمیرسد، کمک شود. بهتر است زمانی از روز را برای انجام این کار اختصاص دهید که چند دقیقهای وقت مراقبت از دندانهایتان را داشته باشید.
دهانشویه؛ جای مسواک و نخدندان را نمیگیرد
دکتر مروارید مافی دندان پزشک متخصص لثه گفت: به طور معمول نمیتوان دهانشویه را به عنوان جایگزین مسواک در کنترل پلاک میکروبی و تمیز کردن سطوح دندانی استفاده کرد و بهتر است استفاده از آن به همراه مسواک زدن و در تکمیل آن به کار رود.
نوشابههای بدون قند؛ به اندازه انواع معمولی مضر است
محققان می گویند، ترکیب شیمیایی اسیدها در برخی نوشابه های بدون قند به اندازه نوشابه های شیرین مضر است و موجب پوسیدگی دندان می شود.
دندان بیرون افتاده؛ به ریشه آن دست نزنید
دکتر مروارید مافی گفت: اگر ضربهای به دندان شما وارد شد و آن را از جای درآورد، در اولین اقدام دندان را پیدا کنید و برای برداشتن دندان، آن را از ناحیه تاج بگیرید و به ریشه دندان دست نزنید.
داروهای ضد قارچ؛ برحسب نیاز با احتیاط تجویز میشود
دکتر مجید منصوری درباره داروهای ضد قارچ و استفاده از آنها گفت: هر گونه تجویز دارویی بدون شناخت عوامل زمینهای فاقد اثر است و بیماری دوباره عود خواهد کرد. داروهای ضد قارچ برای افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است با احتیاط یا به صورت موضعی و خوراکی تجویز میشود.
جعبه کمکهای اولیه دندانی؛ شامل چیست
فکر میکنید جعبه کمکهای اولیه دندان باید شامل چه چیزهایی باشد یا اصلا آیا داشتن آن ضروری است؟ ما در اینجا برای شما لیستی از لوازمی را که جعبه کمکهای اولیهتان باید داشته باشد به همراه دلایل ضرورت وجود آنها در شرایطی که نمیتوانید به دندانپزشک مراجعه کنید، گرد آوردهایم.
قلیان شیک است ولی آیا سالم نیز هست؟
کشیدن قلیان به عنوان یک جایگزین مناسب سیگار به مردم معرفی می شود و گفته میشود که قلیان سالم تر از سایر دخانیات است و ضرری را متوجه آنها نمی کند. در این نوشتار، نگارنده ضمن مروری بر قلیان و تاریخچه مختصر آن، اشاره ای به برخی یافته های علمی درباره آن نموده و سپس طی مصاحبه با دکتر شکفته راد، دندان پزشک محقق، در صدد برآمده تا زوایای کمتر آشکارشدهای از این وسیلهی استعمال دود روشن گردد.
معافیت سربازی؛ میتواند با برخی بیماریهای فک، دهان و دندان باشد